Harold Zwiers, Den Ham, wint St. Vincent in S3 (2 en slot) - Marathonduivenjournaal (2024)

De winnaar van St. Vincent in sector 3 won naast de 1e prijs ook de 2e en 5e prijs. Ik kan me niet herinneren dat ik dat in dik 30 jaar marathonduivensport heb meegemaakt. En hij had er geen mandenvol mee (13 St. Vincent-gangers) … wat het extra knap maakt. We kunnen dus gerust zeggen dat hij de gang er goed in heeft. Vorig seizoen sloot hij het Middaglossingsseizoen af met de 1e Nationaal Bergerac (van heel Nederland). De start van dit seizoen was top met de 3e en 8e (en 6 duiven bij de eerste 19) Limoges van de Afdeling Oost Nederland tegen ruim 1.700 duiven en nu de 1e, 2e en 5e nationaal St. Vincent Sector 3 tegen ruim 2.700 duiven. Grote Klasse … nee, zoals ik al zei … Buitencategorie !!!

Het seizoen en het systeem
Hoe heeft Harold zijn seizoen opgebouwd dit jaar. Wanneer zijn de duiven dit jaar gekoppeld? Harold: ‘Op 3 januari en de St. Vincent duiven hebben twee jongen groot gebracht. Hoe wordt er opgeleerd naar de belangrijke vluchten? Hoeveel vluchten hebben ze gehad? Harold: ‘Vanaf begin april zijn ze wekelijks mee geweest. De laatste vlucht was vanuit Sermaises. Op deze trainingsvlucht van zo’n 560 km was de winnares van St. Vincent mijn 1e duif op het hok. Dit na ruim 9 uur vliegen (snelheid van 1.047 mpm). De duiven hadden ongeveer 2.500 invliegkilometers gehad. Hier gaf ze dus al aan dat ze in goede doen was.’
Welk merk voer geef je? Harold: ‘Beyers. In het vliegseizoen is dat de mengeling Jellema Sport en de laatste dagen komt daar de Energie mengeling bij aangevuld met snoepzaad en hennep en pinda’s. Als ik de duiven wat terugneem geef ik Gerst, Zoontjes en Paddy door de mengeling heen.’ Welke bijproducten (kaas, pinda’s, schapenvet, proteïne e.d.) geef je aan de duiven? Harold: ‘ Pinda’s, snoepzaad, hennep en Tolemin … ook soms na thuiskomst.’ Wat doe je aan medische begeleiding? Harold: ‘Dit jaar heb ik 2 weken voor Limoges een geelkuur gegeven. Verder krijgen ze dat nooit. Kwekers en de jonge duiven worden nooit gekuurd. Alles wat het niet aan kan, moet maar uitblijven of word verwijderd. Na jaren op deze manier te selecteren, kom je vanzelf aan een stam duiven die gemakkelijk gezond blijft. Alles zo dicht mogelijk bij de natuur.’ Worden de duiven regelmatig gecontroleerd door een dierenarts? Harold: ‘Nee, daar ben ik weer van afgestapt.’ Houdt u van natuurproducten of medicamenten van een dierenarts? Waarom? Harold: ‘Natuurproducten worden er hier veel gegeven van DHP en Travipharma. Hierdoor probeer ik de weerstand te verhogen van de duiven tegen alle ziekten. Met veel antibiotica krijg je nooit forme.’

Harold Zwiers, Den Ham, wint St. Vincent in S3 (2 en slot) - Marathonduivenjournaal (1)

De 2e en 5e nationaal
Vier minuten na de winnende duif klokte Harold zijn 2e prijswinnares. Deze duivin haalde een snelheid van 916 mpm. Op de nationale uitslag van heel Nederland won deze duif de 7e prijs tegen ruim 11.000 duiven.
De winnares van de 2e prijs is een donkere duivin van 2018 met een witte pennen in de vleugel. Ze wordt ‘Miss Orange’ genoemd. Deze kanjer won eerder in haar loopbaan de 1e NPO Orange (4e nationaal tegen bijna 2.600 duiven). Haar vader is de ‘Hawk’. Hij won o.a. de 4e NPO Limoges. Hij is een zoon van Topkweker ‘De Deugniet’ met ‘Monalisa’ (dochter ‘Limoosje’ en ‘De Marathon’). In de reportage over Harold Zwiers dit voorjaar kunt u daar alles over lezen.
De moeder van ‘Miss Orange’ is ‘Elisa’. Ze won o.a. de 57e NPO Orange. Ze is een dochter van Topkweker ‘Rooie Japie’ met een Jellema-duivin (Dochter ‘Isa’, 2e nationaal St. Vincent).
‘Miss Orange’ is ingemand op een klein jong.
De 5e nationaal St. Vincent kwam een klein half uur na de eerste terug van St. Vincent. Dit keer is het een doffer, ‘de 263’ van 2017. Deze doffer won al verschillende mooie prijzen in Afdeling 9: 25e Cahors, 27e Bergerac, 76e St. Vincent en 79e Perigueux. De vader van deze doffer is een zoon van ‘Red Thunder’ (7e NPO Bordeaux en 12e NPO Perigueux) met ‘Yaika’ (19e Internationaal Barcelona). De moeder is ‘Mooi Meisje’. Zij komt rechtstreeks uit ‘Zwart Goud’ van Jelle Jellema met ‘Yolante’ (dochter stamkoppel ‘1336’ met ‘Morsie’).

Harold Zwiers, Den Ham, wint St. Vincent in S3 (2 en slot) - Marathonduivenjournaal (2)

De Beleving
Harold doet veel samen met Johanna de Groot uit Vroomshoop. We korven samen in, gaan samen lappen en plannen samen. ‘Het is net als samen naar de sportschool. Als je geen zin heb, dan ga je toch, want je hebt de afspraak met iemand anders,’ vertelt onze topvlieger uit Den Ham, ‘zo is het ook met de duiven. Je hebt geen zin om de duiven een lapje te geven, maar je doet het, omdat je een afspraak hebt met je duivenmaat.’ Wat is het mooiste van de duivensport? Harold: ‘Het winnen van een 1e nationaal is natuurlijk mooi. Het komt altijd onverwacht. Vorig jaar zat ik op scherp voor Narbonne en toen valt deze duivin van Bergerac. Dat verwacht je op dat moment nog niet. Ik verwachtte haar wel, maar niet toen er pas een 6 of 7 duiven in het zuiden waren. Dit keer op St. Vincent stond ik op scherp, want ik wist dat het kon. Ik had eerst toen half 2 in de tuin gewerkt. Daarna de duiven schoon water gegeven en daarna kon ik gaan wachten. Voor half drie zou ik een vroege duif hebben. Toen ik de eerste aan zag komen, dacht ik: Die is vroeg … er zat snit op! Ze kwam pal uit het Westen. Ik heb haar verzorgd, kwam het hok uit, keek naar het Westen en daar kwam met dezelfde snit de twee al aan … geweldig zoiets!’
Wat is er verder mooie aan onze sport? Harold: ‘Het verzorgen van de duiven is natuurlijk heel mooi. Observeren van de duiven, het klaarstomen van de vliegers. Leuk om te doen. Als het er dan uitkomt, is het dubbel mooi.’

Tot Slot
Zoals ik in het eerste deel al schreef: De trein van Harold Zwiers dendert lekker door. Als hij de forme kan vasthouden, gaan we nog veel mooie uitslagen en kopduiven van hem lezen.
Harold, driedubbel, gefeliciteerd met de overwinning op St. Vincent in sector 3 en je drie duiven in de Top 5 van de uitslag. Ik wens je nog een mooi verder verloop van dit vliegseizoen. Succes!

Harold Zwiers, Den Ham, wint St. Vincent in S3 (2 en slot) - Marathonduivenjournaal (3)

Harold Zwiers, Den Ham, wint St. Vincent in S3 (2 en slot) - Marathonduivenjournaal (2024)

References

Top Articles
How to Get Superhuman in Blox Fruits: The Ultimate Guide | GameGrinds
How to Get Superhuman in Blox Fruits
Hub.vacation Club.com
Benchmark Physical Therapy Jobs
Jin Wigs Thomaston Ga
Lux Nails Columbia Mo
Ray Romano Made a Movie for Sports Parents Everywhere
211475039
Uta Kinesiology Advising
Best Restaurants In Nyack On The Water
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
They Cloned Tyrone Showtimes Near Showbiz Cinemas - Kingwood
Culver's Flavor Of The Day Paducah Ky
Busted Newspaper Randolph County Missouri
Georgia Vehicle Registration Fees Calculator
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Short Swords Resource Pack (1.21.1, 1.20.1) - Texture Pack
Icy Veins Necromancer Diablo 4
Kate Spade OUTLET • bis 70%* im Sale | Outletcity Metzingen
Build it online for your customers – a new way to do business with Dell | Dell
Kuronime List
Craigslist Chester Sc
Swissport Timecard
2010 Ford F-350 Super Duty XLT for sale - Wadena, MN - craigslist
Craigslist St. Paul
Money Rose Stencil
Joy Ride 2023 Showtimes Near Cinemark Huber Heights 16
Busted Paper Haysi Regional Jail
Influencing Factors and Differences in Born Aggregometry in Specialized Hemostaseological Centers: Results of a Multicenter Laboratory Comparison
When Is The Next Va Millionaire Raffle 2023
Prot Pally Wrath Pre Patch
Antonio Brown Football Reference
About My Father Showtimes Near Megaplex Theatres At Mesquite
Danielle Longet
Malibu Horror Story Showtimes Near Regal Atlantic Station
Cardholder.bhnincentives.com
Ken Garff Collision St George
Elaina Scotto Wedding
Ewing Irrigation Prd
Investment Banker Salary and Bonus Report: 2023 Update
Harpel Hamper
Ihop Ralph Ave
Gary Keesee Kingdom Principles Pdf
Vitamin-K-Lebensmittel – diese enthalten am meisten! | eatbetter: gesunde, einfache Rezepte & Tipps für jeden Tag
Pre-Order Apple Watch Series 10 – Best Prices in Dubai, UAE
Sam's Club Hiring Near Me
Autozone On 7 Mile And Hubbell
Stephen Dilbeck Obituary
102Km To Mph
Does Speedway Sell Elf Bars
Basketball Stars Unblocked 66 Ez
Classic Forbidden Romance: 6 Reasons To Watch C-Drama “Love Between Fairy And Devil”
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5769

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.